Aangesloten bij

LVVP
NIP
VEN
Buitenpsychologen

Registraties

BIG: 79919391425
AGB code: 94102676
AGB code praktijk: 94065678
KvK: 78637848
 06 111 777 53            ma t/m vr op afspraak
 06 111 777 53            ma t/m vr op afspraak
Over Eveline Bergsma
GZ psycholoog
De wachttijd voor intake en behandeling bedraagt momenteel

12 weken

  (d.d.  Mar-28 )
De wachttijd voor intake en behandeling bedraagt momenteel

12 weken

  (d.d.  Mar-28 )

Mijn naam is Eveline Bergsma en ik woon in Alkmaar. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar werkervaring in het werkveld van zowel generalistische basis GGZ (GB-GGZ) als specialistische GGZ (S-GGZ). Op mijn vorige werkplekken (Onderwijsbegeleidingsdienst Amsterdam, Raad voor de Kinderbescherming en GGZ Noord Holland Noord) heb ik ervaring opgedaan met zowel diagnostiek als behandeling van kinderen en (jong) volwassenen met uiteenlopende problematiek. Naast mijn eigen praktijk ben ik met veel plezier werkzaam als GZ psycholoog bij de Opvoedpoli in Den Helder.

Na afronding van mijn opleiding tot ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam heb ik de tweejarige postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd, waarmee ik in het BIG register sta geregistreerd. Daarnaast ben ik EMDR Practitioner, schematherapeut i.o. en heb ik de basisopleiding tot CGT en ACT therapeut afgerond. In 2020 heb ik met veel plezier de opleiding tot Buitenpsycholoog gevolgd. De natuur en het letterlijk in beweging zijn is in mijn behandelingen van toegevoegde waarde.

Belangrijke vragen in de behandeling vind ik:

  • Wat is er gebeurd?
  • Waar heb je last van?
  • Waar zit je kracht?
  • Wat zijn je doelen en wat heb je nodig om die te bereiken?

De nadruk in de behandeling ligt vooral op het versterken van de weerbaarheid op de lange termijn; de klachten en problemen zijn minder leidend. Ik wil je helpen om inzicht te krijgen in je verhaal en onderliggende kwetsbaarheid en kracht. Zo krijg je grip op je beperkingen en leer je opnieuw de regie te pakken. 

Mijn persoonlijke stijl is transparant, rustig, empathisch; met een open en onderzoekende houding. Ik werk samen met jou; goed luisteren en delen is de basis om tot verandering te komen. Ik vind het dan ook belangrijk om tot een persoonlijke aanpak te komen die aansluit bij je behoeften. Dit houdt in dat ik gebruik maak van verschillende behandelvormen, toegespitst op jouw hulpvraag. 

In beweging door beweging! Als psycholoog maak ik gebruik van de combinatie natuur, beweging en psychologie. Bewegen in de natuur zorgt voor ontspanning en flexibiliteit, zowel fysiek als mentaal. Dit zorgt voor een actief herstel. Al wandelend gaan we met elkaar in gesprek en help ik je om inzicht te krijgen en nieuwe doelen te formuleren. 

Aangesloten bij LVVP
Aangesloten bij NIP
Aangesloten bij VEN
Aangesloten bij Buitenpsychologen